Radek Uchytil

Leader Svobodných do krajských voleb v Libereckém kraji.
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2016 14:02:17 - princezna_sisi

chudoba

Proč je hrstka mocných a bohatých a většina lidí chudých nebo na hranici chudoby? Když nebudu platit daně, budu bohatší?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2016 21:33:25 - Radek Uchytil
 Tak jednoduché to není. Ve zdravé společnosti jsou bohatí ti, kteří ostatním nabízejí služby, které ostatní požadují a chudí jsou ti, kteří nemají ostatním co nabídnout. Náš současný systém to postavil na hlavu, bohatí žijí mnohdy z dotací a odběr jejich služeb nařizuje stát pod hrozbou sankcí. (to jsou ty povinné energetické štítky, certifikace....)S daněmi je to také podobné. V případě, že by se stát staral pouze o věci, které si občan nedokáže zajistit sám (jedná se vlastně jen o zajištění bezpečnosti a ochrany obyvatel).V praxi by měl stát zajišťovat služby, které dokáže zajistit lépe a levněji než kdyby si je občan zajišťoval sám. Jako příklad nám může posloužit třeba Nový Zéland, kde státu stačí daně ve výši cca 20%. Taková výše daní občany nepřetěžuje a ti bohatnou. V naší vlasti daně přesahují polovinu příjmů. Navíc si musíme uvědomit, že z globálního hlediska patříme mezi nejbohatší a majitelé nemovitostí dokonce mezi horních 10%.Ke druhé otázce, máme v plánu zrušit daň z příjmu fyzických osob. Ano byla by jste o chlup bohatší. Stačí, že platíme daň při každém nákupu.