Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.08.2016 16:25:10 - 1 gedamken

pane Hermane

K Vaší odpovědi a tvrzení o základech právních a mravních kodexů vycházejících z desatera. Jistě máte na mysli to desatero které napsal údajně bůh prstem do kamenných desek na hoře Sinaj. Například,--- Nevytvářej si modly čehokoli na hoře na nebi, dole na zemi ani ve vodách pod zemí. Neklaň se jim a nesluž jim neboť já jsem Hospodin. Tvůj Bůh, Jsem Bůh žárlivě milující. Trestám nepravost otců do třetího i čtvrtého pokolení těch, kdo mě nenávidí, a prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch kdo mě milují a zachovávají má přikázání. Podotýkám že měnit tato ůdajná přikázání znamená protivit se Bohu. Asi by bylo lépe kdyby církev v mnoha věcech neužívala lidské přirozenosti a touhy po klidném uspořádání svých životů včetně jednoduchých pravd jako je i jakési církví za boží vydávané desatero a nevydávalo tyto lidské a přirozené pravdy za své či svého boha. Obávám se že církve ani jakýsi údajný bůh není a nejsou oprávněni k takovým duchovním krádežím. Souhlasíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.08.2016 21:51:15 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
otázka, kterou mi adresujete, je určena spíše pro mluvčího některé z křesťanských církví. Já jsem sice devět let pro Českou biskupskou konferenci jako její mluvčí pracoval, ale je tomu již 11 let, co jsem tuto svou činnost ukončil. Do teologických disputací se touto formou pouštět nehodlám. Ale na věc mám poněkud jiný názor, než který popisujete Vy.