Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.08.2016 21:00:37 - Damph

Řecko žádá EU o plán B

Pane Zdechovský, je nyní dost pravděpodobné že Turci vypoví v říjnu dohodu o vracení migrantu, Řekové tedy žádají založní plán. Děje se něco v Bruselu, už se o něčem jedná? Nebo se na to kašle a EU z toho bude mít radost že invaze bude pokračovat? Ted by to navíc mohla dobře ospravedlnit tím že za to muže jedině zly Erdogan a ne neschopnost a neochota EU s migrací něco udělat. A za další - nějak jste zaspal, návrh Evropské komise na společné sociální dávky v Evropě už je tady ze včerejška: http://zpravy.idnes.cz/eurokomisar-oettinger-azylove-pravo-harmonizace-fvg-/zahranicni.aspx. Píšete sice že to určitě nemuže projít, vzhledem k tomu co už europoslanci předvedli bych se tomu vubec nedivil.
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2016 8:12:53 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den,EU si je velmi dobře vědoma toho, co by se stalo, kdyby byla podobná situace jako loni. Je proto třeba samozřejmě udělat vše proto, aby dohoda neselhala a s Turky se nyní intenzivně jedná. Jednoduché to ale samozřejmě nebude. O problémech s dohodou spojených už jsem psal dříve.  Připravuje se také plán, jak  odvést lidi, kteří jsou na první pohled ekonomičtí migranti, zpět do jejich vlasti. 
Pokud jde o návrh komisaře Oettingera - jedná se o naprostý nesmysl. Bavil jsem se o tom mj. i s lidmi v Itálii a na Maltě. Příliv lidí to nezastaví, spíše naopak přitáhne, protože na Maltě dávají příspěvek 130 euro měsíčně a např. v Dánsku 10krát více. Věřím, že i ze zmíněných důvodů nemá tento nesmysl šanci projít dále.S pozdravemTomáš Zdechovský