ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.09.2016 14:28:51 - Lukáš Petříček

občanství

Když nebudete hejtmanem, zůstanete Čechem nebo se si zas změníte občanství? Trošku mě zaráží, že jste si to české vzal zpět zrovna před volbami.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.09.2016 8:42:25 - Ivo Valenta
 

Dobrý den, pane Petříčku,

nemáte přesné informace. Občanem České republiky jsem byl vždy a vždy jím také zůstanu. Nikdy jsem tedy nebyl „monackým občanem“, ale pouze rezidentem, protože jsem zde měl bydliště. Došlo k tomu v souvislosti s podnikáním. Když jsme se rozhodli, že se pokusíme expandovat do světa, bylo třeba, aby se někdo věnoval právě zahraničním trhům. S tátou a bráchou jsme se tehdy dohodli, že to budu já, jenže naše země ještě neměla mezi zahraničními partnery velkou důvěru. Proto jsem žil v zahraničí.

I přesto jsem ve Zlínském kraji, kde mám své kořeny, příbuzné a přátele, i v té době trávil hodně času a podporoval ho, což činím již téměř 20 let, tedy bez ohledu na volby. Jsem přesvědčen o tom, že opravdu není důležité, kde má člověk trvalé bydliště, ale co pro danou oblast dělá. Posouzení ale nechám na těch, kteří mne znají.

Již dříve jsem několikrát řekl, že se s rodinou vrátím zpět do Zlínského kraje tak, aby zde mé děti mohly vyrůstat a chodit do školy stejně, jako kdysi já. Slovo vždy držím a tato doba nyní nastala. Nemám ve zvyku dělat pouhá gesta, ke kterým ve svém dotazu míříte. Nikdy jsem to nedělal a ve svých 60 letech už se to ani učit nehodlám J Já i má žena pocházíme z tohoto regionu, tady jsme doma my i naše děti a tady zůstaneme.

S pozdravem

Ivo Valenta.