Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.09.2016 10:23:24 - Bobo11

řešení konfliktu na Ukrajině

Europoslanec Jaromír Štětina chce, dle vlastních slov v Českém rozhlase, vyzbrojit ukrajinskou armádu útočnými zbraněmi, aby mohla konflikt na východní Ukrajině rozhodnout vojensky ve svůj prospěch. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2016 15:07:33 - Ing. Antonín Seďa
 Pan europoslanec se mýlí. Zřejmě nezná skutečný stav ukrajinské armády, která je ve špatném stavu. Takže ano, je třeba pomoci Ukrajině, ale ne pouze v modernizaci a ve vycvičenosti ozbrojených sil, ale zejména z pohledu ekonomické a hospodářské stability a taktéž stability společenské. Nicméně jako řešení vidím pouze diplomatické jednání na nejvyšší úrovni s RF. Prostě je nutno bezpečnostně stabilizovat východní Ukrajinu tak, aby se stala opětovně součástí Ukrajiny. Je nutno mít politický tlak na RF, Ukrajinu, separatisty, a to jak ze strany EU, tak z úrovně dalších mocností. Rozhodně bych se spíše obával exkalace násilí a ozbrojených konfliktů, které by za jistých předpokladů mohly vést až k ozbrojenému konfliktu mezi RF aZzápadními zeměmi. A to si podle mého názoru nepřeje ani RF, ani USA, ani EU.