PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.10.2016 14:23:11 - FrenFajn

Prohlášení 4 nejvyšších ústavních činitelů

Nikdo z ANO se nepřipojil k prohlášení 4 nejvyšších ústavních činitelů, které vzniklo na nátlak čínské ambasády. Je to proto, že ANO nemá nikoho na tak vysoké pozici nebo se s prohlášením neztotožňujete? Podle mě je hodně přes čáru a nemáme takové patolízalství zapotřebí. Váš názor?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.10.2016 21:18:34 - PhDr. Zdeněk Soukup

Prohlášení 4 nejvyšších ústavních činitelů je součástí vnitrostranického boje v ČSSD po prohraných volbách. Ve straně sílí volání po silnějším lídrovi. Zaznívají od lidí, kteří mají blízko /anebo vidí jako oporu/ k prezidentovi Zemanovi - někdejšímu silnému vůdci ČSSD. Nostalgické vzpomínky na vládnutí této osobnosti, která dotáhla ČSSD ze suterénu politické scény až na samotný vrchol, ve straně sílí. To zřejmě cítili i ti, kteří Zemanovi svého času mydlili schody a kterým teď teče do bot. Být s ním "v jedné partě" vnímají zřejmě jako výhodné ... a tady se naskytla šance.

My jsme v ANO o připojení k prohlášení nediskutovali. Já osobně na setkání ministra kultury s nositelem Nobelovy ceny nic nenormálního nevidím. A jak jsem si přečetl v tisku, stejný názor má i předseda ANO Babiš.