Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2016 21:43:22 - Damph

z

Pane Zdechovský, Vy tady uvádíte dost argumentu jenže ty se prakticky všechny týkají zdůvodnění toho proč dělá chybu Itálie, případně že Frontex hraje vedlejší roli. Ale pořád jste neuvedl důvod proč by si Frontex nezasloužil taky kritiku. Ten který, přestože není tím hlavním činitelem, dováží migranty do Evropy stejně jako Italové. A potom taky proč by Frontex (pokud by měl větší kapacitu či v jeho změněném názvu na společnou evropskou pobřežní stráž kdy má mít 1500 členů) měl přijít s nějakou změnou k lepšímu - je jasné že jeho posilnění bude znamenat jen větší procento dovezených migrantu Frontexem, což ale není nic ani náznakem ke snížení migrace. Když odpovíte konkrétně na tyto 2 věci, budu těmto argumentům samozřejmě odpovídajícně naslouchat.
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.10.2016 16:23:52 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane Černochu, k Frontexu můžu říci následující: Jak už jsem Vám říkal mnohokrát, ostraha hranic a migrační politika je převážně v gesci národních států a vina za nezládnutou situaci tak padá primárně na Itálii. Frontex není a nemůže být všelékem. Jeho funkce je spíše podpůrná a  koná jen v rámci svých velmi omezených pravomocí. Byť pro úplnost ještě stojí za zmínku, že úkolem stráže a Frontexu rozhodně není jen "dovážení migrantů." Jedním z úkolů Frontexu je také pomáhat při navracení a pobřežní stráž má za úkol také potírat pašeráctví, které vede k velkému počtu migrantů. Jádro celého problému spočívá v tom, že ani Itálie, ani EU jako celek nebyly na tak velký příliv migrantů připraveny. O to obtížnější je teď řešení důsledků v podobě obtížného navracení migrantů. Nyní se proto o této otázce jedná se třetími zeměmi. Pokud se podaří účinně navracet nelegální migranty, odradí to ostatní, kteří mají stejný úmysl. S pozdravemTomáš Zdechovský