JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.10.2016 20:40:28 - Hana Komínková

Promiňte mi mou naivitu

Vážený pane senátore,děkuji za Vaše odpovědi.K dohledání mailů si dovoluji poznamenat,že mám tři potvrzení o přečtení na adrese, kterou zmiňuji.Proč jsem nyní oslovila Vás jako senátora?Protože dle mého názoru by Senát měl zákon bez prováděcího předpisu vrátit do Poslanecké sněmovny k dopracování.A taky proto, že senátoři mohou v případech, které uznají za vhodné, vyvolat jakési slyšení v Senátu za účelem otevření diskuse s odbornou veřejností.Kdysi jsem se na Vás obrátila proto, že do určité doby jste pro mne byl zárukou spravedlnosti a velmi jsem si Vás vážila pro Vaše postoje i činy. Nyní jsem se na Vás obrátila, proto, že jste usiloval o zvolení v krajských volbách, a jako krajský zastupitel byste podle zákonů, které schvalujete v Senátu, taky pracoval.Tak jsem chtěla vědět, jak moc jste v obraze a nebo odtržen. Nejsem si jista, ale domnívám se, že senátoři, poslanci, politici, úředníci.. by sami a aktivně měli detekovat "díry" v zákonech a intenzivně pracovat na jejich odstranění.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.10.2016 12:23:21 - JUDr. Miroslav Antl

Omlouvám se, ale fakt nemám čas trávit víkendy odpovídat na e-maily a dotazy, na které jsem (ne)jednou reagoval. Pokud jste se na mne obrátila jako na senátora, učiňte tak, prosím, v místě svého bydliště, resp. působiště – a tedy senátního obvodu. Už minule jsem Vás odkázal na ministerstvo zdravotnictví, které odpovídá za veškeré právní předpisy ve svém oboru. Znovu připomínám, že prováděcí předpisy, zejména vyhlášky vůbec do Parlamentu nepřicházejí – a pokud jde o „prováděcí, resp. doprovodné zákony“, vždy připomínáme nutnost předkládat všechny spolu související zákony současně. K projednání zákona však máme z Ústavy ČR pouze 30 dní a příp. zamítnutím či vrácením zákona bychom mohli zcela narušit, popř. zastavit, legislativní proces u (pro občana) přínosného zákona.

Znovu Vás upozorňuji na skutečnost, že v Senátu i v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR jsou lékaři a odborníci na zdravotnictví, kteří se navíc věnují zdravotnické legislativě v rámci „zdravotnických výborů“, v nichž pracují. Vždyť zejména zdravotníci dlouhodobě prosazují specializaci v rámci své odbornosti – a stejně tak i právníci. Tak se obracejte nadále na ně…

Již naposledy Vás proto odkazuji na příslušné erudované odborníky – a prosím, abyste mne nadále svou urputností neobtěžovala. Při zpětném pročítání Vašich argumentativních dotazů si stále více myslím, že Vám ani tak nejde o odpovědi, ale o písemnou komunikaci se mnou.

Chcete-li opravdu odpovědi na své „otázky“, napište je ministerstvu zdravotnictví či vládě, zdravotnickým odborníkům v Parlamentu ČR, či „svým poslancům a senátorům“:

Ministerstvo zdravotnictví:

Sekce legislativy a práva:      JUDr. Radek Policar (náměstek pro legislativu a právo)

Odbor legislativní                   Mgr. Lucie Krausová (ředitelka odboru)

Odbor právní                          Mgr. Jan Bačina (ředitel odboru)

Odbor kontroly                       Ing. Sylva Stodulková (ředitelka odboru)

Poslanecká sněmovna PČR:      http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=3201  

                                                                                      (= členové Výboru pro zdravotnictví)

Senát PČR:    http://www.senat.cz/organy/index.php?lng=cz&ke_dni=29.10.2016&O=10&par_2=347

                                                      (= členové Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku)

Miroslav Antl