MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.10.2016 14:12:00 - filomena

kdo sráží preference?

Vážený pane poslanče, proč samozvaným elitám nevadí smluvní, slovní i věcné lokajství a servilita vůči bruselské administrativě či „doporučením“ USA, Mereklové aj., zatímco prohlášení (odpověď) čtyř ústavních činitelů na téma trvající vládní linie vůči ČLR odsuzují jako ponižující? A co to máme za premiéra? – je zřejmě iniciátorem (jistě pak signatářem) a obhajovatelem Prohlášení, ale vzápětí v důsledku následné úzce související kauzy obrátí, vyzývá prezidenta k dodatečnému „oceňovacímu manévru“ a spěchá nezařazenému adeptu připíchnout další metál. Není snad hodný úcty spíše pevný a čitelný (i když ostarkizovaný) belzebub, než chameleonský andílek? Marie V, Praha

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.10.2016 18:16:07 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní Marie,

musím Vám poděkovat za Vaši úvahu i přitom slušnou formu jejího podání. Obojí je v dnešní době, zvláště pak s ohledem na dění v posledních dnech a hodinách, velmi vzácné. Stejně jako schopnost týmové práce, nesobeckost a neúplatnost.

Vím, je to v předvečer 17. listopadu smutné zjištění. Popřít to však může jenom ignorant. I proto má druhá interpelace tentokrát na pana ministra vnitra, týkající se absolutní přednosti preferenčních hlasů ve volbách. Jak jinak zajistit, aby již umístění na prvních místech kandidátky hned neznamenalo větší šanci na zvolení. Často jde totiž o výsledek spíše intrikánství než schopností. Natož oblíbenosti.

S úctou jk