Ing. Vladimír Derner

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.05.2012 13:06:37 - OtakarT

vláda

Pane Dernere, četl jsem Váš názor o zadlužování států vládami. Váš recept je nevolit je. Mohu se vás tedy zeptat, co říkáte na situaci u nás? Co říkáte na páteční hlasování o důvěře vládě? A pokud by byly volby a ČSSD by vyhrála, kdo by byl podle Vás vhodným koaličním partnerem? Šel byste do koalice s komunisty nebo VV? Děkuji za odpovědi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.05.2012 13:33:33 - Ing. Vladimír Derner

Vážený pane Otakare,

příčinou zadlužení České republiky není to, že bychom více spotřebovali, než vytvoříme, ale to, že stát přerozděluje vytvořené hodnoty takovým způsobem, který vede k jeho zadlužení.

Na vině je daňový systém, který nejvíce zatěžuje právě ty, kteří něco vytvářejí, tj. střední příjmovou skupinu, a zvýhodňuje spekulanty, lichváře a podnikatele v hazardu. K tomu přistupují další ztráty způsobené korupcí, chybnými investicemi a nespravedlivé mzdy (královské příjmy manažerů ve ztrátových státem dotovaných podnicích.

Za zadlužení českého státu jednoznačně odpovídají všechny dosavadní vlády, protože nesprávně využívají nástroje, které mají k dispozici pro přerozdělení vytvořených hodnot.

VV fakticky neexistují a koalice s komunisty je pro KDU-ČSL nepředstavitelná.

Vladimír Derner

www.derner.cz