MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.11.2016 19:24:09 - tomas.moukes2

Arabové a afričani na lékařských fakultách

Na jednu stranu máme málo lékařů a bude to ještě horší, až silná starší generace půjde do důchodu. Na druhou stranu třetina studentů medicíny jsou cizinci, z velké části arabové a afričani, kteří se česky většinou nenaučí, takže tu naštěstí pak ani nezůstanou. ( V horším tu zůstanou a pak si sestřičky stěžují na muslimského lékaře, že s nimi jedná jak s hadrem). Takže jaká je v tom logika? Přitom zájemců o medicínu je dost, naši lidi jsou šikovní a patří v medicíně ke špičce, ale místo nich tu bereme bohaté araby, nebo afričany ( kterým pak vláda z našich daní platí studium, protože ropná velmoc Nigérie na to nemá). A ještě pak čtu, že je málo lékařů, kteří by učili na medicíně-to je fakt neskutečný...tak co přidat prachy lékařských fakultám a nebrat sem cizince, kteří neumí česky? Já třeba v Brně bydlím kousek od lékařské fakulty a jednak mně lezou na nervy ty baby v šátcích , ale hlavně se děsím toho, že se tu usadí, skoupí tu byty, postaví mešity apod. Uděláte s tím prosím něco?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.11.2016 13:14:00 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážený pane,

jsem potěšen Vaším zájmem o mně tak blízkou problematiku. Cizinců je zvláště na našich LF vskutku moc. Ale nikoliv jen ti Vámi jmenovaní. Jiní dokonce studují zcela zdarma. Mnohé v kapitalismu je prostě o penězích, včetně vysokých škol, zájmu o obory atd.
Bylo by to na dlouhé povídání. Nicméně dotazy na PL t.č. patří hlavně Herr Hermanovi....

S úctou jk