Ing. Rudolf Kozák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.05.2012 9:18:40 - sanny

odpověď na dotaz

Pane Kozáku, četla jsem v PL názor pana Tejce, který se obává důsledku snižování počtu policistů v důsledku úspor ve vládě. Cituji pane Tejce: ,,Zatímco v roce 2007 se v naší zemi počítalo s plánovaným stavem 47 tisíc policistů, v letošním roce nedosahuje jejich skutečný počet ani 39ti tisícové hranice. Pokud nedojde k náboru přibližně 1500 nových policistů ročně, díky každoročním odchodům, bude mít policie k dispozici na konci této vlády pravděpodobně méně než 37000 policistek a policistů. Vláda Petra Nečase tak občanům vzkazuje jediné: Životy a zdraví vás, vašich dětí a ochrana vašeho majetku pro nás není důležitá.“ Jaký je na to Váš názor? Jak to vnímáte u Vás v Chomutově? Přeci jen jde o kraj s vysokou mírou kriminality, a když tu byla zřízena speciální policejní jednotka, neobáváte se, že je to málo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.05.2012 0:20:39 - Ing. Rudolf Kozák
Dobrý den a děkuji za dotaz,

Můj názor je celkem jednoznačný. Souhlasím s vaším pohledem na „vzkaz“ Nečasovy vlády občanům naší země. Nejen na severu Čech, ale po celé republice, je třeba, aby nejen policisté, ale celý IZS (integrovaný záchranný systém), do kterého patří i hasičský záchranný sbor a zdravotnická záchranná služba, byli pro občany dosažitelní a plně funkční. Je nezbytné, aby i oni mohli plnit své povinnosti bez přemýšlení o tom, jestli mají peníze na pohonné hmoty, jestli jim na služebně může téct teplá voda, zda si mohou rozsvítit na toaletě, zdali dostanou řádně zaplaceno za svoji práci, etc. Je pravdou, že pomalu a jistě mizí služebny Policie ČR a snižují se stavy policistů i profesionálních hasičů. A to buď rozhodnutím nadřízených orgánů nebo prostě odejdou sami za lepším výdělkem. Za zřízení speciální policejní jednotky jsme všichni vděčni, ale jen toto opatření není systémovým řešením. Mnohem lepší by však bylo zabývat se dlouhodobě prevencí, aby se takovéto jednotky zřizovat nemusely. Rozhodně i u nás v Chomutově a celých severních Čechách by se nám lépe žilo, kdyby se zvětšil počet policistů, kteří se budou nejen v ulicích měst a obcí v severních Čechách, objevovat. Současně s tím je potřeba významně posílit „vážnost a kredit“ všech bezpečnostních složek státu tak, aby mohli opravdu a bez obav z „rozmarů politiků“, POMÁHAT A CHRÁNIT !!!