Ing. Rudolf Kozák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.05.2012 10:10:31 - zuzana

odpověď na dotaz

Pane Kozáku, za svůj úspěch mimo jiné považujte to, že se Chomutov stal statutárním městem. Hlavní smysl institutu statutárního města však spočívá v možnosti zřídit si nižší úroveň samosprávy v podobě městských částí. Pokud se nemýlím to v Chomutově není. Co tedy Chomutov k tomuto kroku vedlo? Nic proti Vám ani Chomutovu, ale takhle podle mě ztrácí institut statutárního místa smysl.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.05.2012 12:02:21 - Ing. Rudolf Kozák
Dobrý den a děkuji za dotaz,

Jako rodilý občan Chomutova a chomutovský patriot jsem samozřejmě přesvědčen o naprosto správném rozhodnutí Poslanecké sněmovny o „zařazení“ Chomutova mezi Statutární města, která jsou vyjmenována v zákoně. Rozumím Vašemu dotazu, ale přesto si myslím si, že je dobře, že se Chomutov stal statutárním městem. Zřizování nižších stupňů samosprávy je jedním (nikoliv však jediným) z mnoha úkolů Statutárních měst. A mě opravdu velmi těší, že jsem mohl být „u toho“ když zákonodárci uznali naše argumenty a odůvodnění žádosti, která skutečně nebyla postavena pouze na rozšíření administrativy. A právě i postupný rozvoj a rozrůstání se města Chomutov, včetně dnešních úvah o novele zákonů upravujících činnost měst a obcí je jedním z důvodů, proč se tak stalo. Každé z měst myslí na svoji budoucnost, perspektivu a prosperitu. To je přece pro obce i města (a především pak pro jejich občany) ten správný směr správy věcí veřejných, jehož naplňování by mělo být smyslem naší práce, a to nejen komunálních politiků.

Pěkný den

Ing. Rudolf Kozák