PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.01.2017 16:40:30 - blahak

Referendum 2

Dobrý den,
já nejsem expert na legislativu, ale jak za 9 měsíců plánujete stihnout schválení ústavního zákona o referendu, když teprve prošel 1.čtením? Kdy přesně se to tedy bude projednávat? Jinak to nevztahuju ani tak na Vás, ale o referendu se mluví 26 let, čssd s ním vyhrála volby v roce 2002, a stále nic. Vadí mně, že poslanci dělají z lidí hlupáky, když lžou lidem, že jsou pro referendum, ale přitom reálně nikdy neplánují ho schválit - jako třeba Sobotka.

Lidé nechodí k lokálním referendům, protože je tam kvorum platnosti 35%- takže ti, co jsou proti, zůstanou radši doma. Dále tam chybí vyjádření obou stran, aby si lidé mohli udělat názor - tak to funguje ve švýcarsku, kde k volbám chodí dokonce méně lidí než u nás. Pak samozřejmě je tam omezená platnost referenda - stát stojí často nad obcí, viz. nedávné referendum o ženské věznici.

Pokud by se o tom někdy hlasovalo, dáte do referenda možnost závazného hlasování o zákazu islámu? Aspoň se pak politici můžou vymluvit na lidi.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.01.2017 1:14:04 - PhDr. Zdeněk Soukup
Zákon o obecném referendu se stihnout dá. Otázkou je zda bude hlavně v ČSSD politická vůle. Osobně bych žádné téma k hlasování nedával, ani nevylučoval /tedy ani možnost hlasovat o zákazu islámu/. Má se jednat o obecné referendum.