Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.02.2017 12:15:04 - faninka

barnevernet

....dodává Zdechovský, podle něhož je situace v Norsku dlouhodobě neudržitelná. Co ale my, EU nebo kdokoliv zmůže? A má tato norská praxe nějaká odpůrce i v Norsku? Je tam vůbec někdo, kdo připouští že nejedná správě, nebo platí vlastenectví nadevše?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2017 18:26:05 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,jakýkoli nátlak zvenčí zmůže hodně. Svědčí o tom i skutečnost, že díky neustálému nátlaku Norsko už fakticky přiznalo, že ne vše, co se děje uvnitř Barnevernetu, je v pořádku.Rád bych Vás odkázal např. na tento rok starý  článek zde:https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/395358-norsko-zacalo-pod-tlakem-omezovat-barnevernet.html
 Štrasburský soud navíc nyní řeší i několik stížností na Barnevernet, což pomáhá vytvářet další nátlak na změnu norského přístupu: http://zahranicni.ihned.cz/evropa-slovensko/c1-65625180-strasbursky-soud-resil-behem-poslednich-15-mesicu-osm-stiznosti-na-norskou-socialni-sluzbu-barnevern
A ano, fungování Barnevernetu má také díky tomu, co se dočtete v mnou odkazovaných dvou článcích, řadu kritiků  i mezi samotnými Nory. Některé z těchto norských odpůrců Barnevernetu jsem měl možnost poznat osobně.  
S pozdravemTomáš Zdechovský