Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.04.2017 11:45:13 - Kateřina Karásková, Praha

podpora mladých rodin

Nemyslíte, že se rodina zakládá dost těžko, když žijete v nejisté době, kdy práci nemáte jistou a bydlení, konkrétně v Praze je drahé? Jsem ochotná jít do hypotéky, ale i ty se zdražují a teď ještě chcete zpřísnit podmínky pro jejich získání. Takže když kolem 25 dodělám školu, tak budu minimálně 5 let šetřit, abych si mohla vzít hypotéku, jít pak na mateřskou je ale také riskantní, takže se zakládání rodin oddaluje co to jde a logicky se pak rodí i míň dětí. Nějak mi uniká, že byste v tomto směru mladým lidem nějak pomohli? Vy stále vyčleňujete jen nějaké skupiny, třeba sociálně slabé, ale i normální průměrní pracující by si přeci zasloužili nějakou odměnu za to, že makají a mají děti

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.04.2017 15:36:15 - Ing. Antonín Seďa
Právě o tom je můj článek. V současné době se opravdu zpřísňují podmínky pro hypotéky, i když stále je po nich enormní poptávka. MMR poskytuje půjčky na vlastní bydlení, ale údajně moc velký zájem není. Rodina je základ státu a proto je třeba mladým rodinám pomoci. Z tohoto pohledu se udělalo hodně věcí, jako se zvýšil přídavek na dítě, zvýšila se odpočitatelná položka z daní apod. Ale to jsou věci, které po pravdě moc nepomohou, a to zejména k bydlení. Proto navrhuji bezúročné státní půjčky pro mladé rodiny s dětmi na bydlení či pomoc při výstavbě startovacích bytů, které by zajišťovaly obce a města. A souhlasím, že je třeba podporovat rodiny s dětmi, kde rodiče pracují. Ale i tato podpora má své limity a k získání bytu v kratší době moc nepomůže.