JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.04.2017 20:25:06 - teoriestrun

Dobrý den - mohl by jste mi, prosím, říci, proč komunisté svým hlasováním umožnili vykostění zákona

o povinném zveřejňování smluv (registr smluv), tedy o tom, aby se občané bez problémů dozvěděli, jak např. VŠ, ale i města, obce atd. nakládají s penězi z našich horentních daní? Svým hlasováním jste z této kontroly vyňaly cca 150 miliard - a když je tento váš postup zveřejněn na bilbord. cítíte se dotčeni - jaký je rozdíl v tom, když něco nekošer odhlasujete tak nějak potichu, a když se to zřetelně zveřejní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2017 12:26:35 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Jsou smlouvy, jejichž zveřejnění může poškodit smluvní stranu a způsobit jí nemalé škody a někdy dokonce i ohrozit bezpečnost ČR. Nejde jen o státní podniky jako je Budvar, ale o mnoho dalších. Vycházíme z odborných stanovisek, které jsme si k tomu nechali zpracovat.

Na druhé straně je s podivem, že nikomu navadí, že jsou zde tzv. neziskové organizace, kde není zřejmé kdo je financuje, přižemž jejich činnost je až proti zájmům ČR. Proč ony nemusí zveřejňovat nic? Komu to vyhovuje? K panu Jančurovi se nevyjadřuji. Jemu jde jen o provatizaci dopravy a vlastní zisk.

S pozdravem

Zd. Ondráček