JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2017 0:46:23 - mravenec-99

Myslíte, že většina lidí by zrušila daně?

Jsem zmatený z Vaší odpovědi, že by referendum o zákazu islám dopadlo stejně jako referendum o zrušení daní. Zjevně drtivá většina lidí by odmítla zrušení daní. Nebo snad chcete říct, že většina lidí je pro zrušení policie, důchodů, zdravotnictví apod.?

Zákaz islámu by Ustavě neodporoval. Naopak je to omezení nezbytné k ochraně práv a svobod druhých. Obdobně zákaz propagace nacismu je omezení nezbytné omezení svobody projevu k ochraně práv a svobod druhých. Ono stejně islám už je dnes zakázán dle stejného paragrafu jako nacismus. Třeba se to začne jednoho vymáhat - až začne na západě válka a lidi se třeba vzpamatují a zvolí někoho, kdo bude protiislámský...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2017 14:22:18 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za další, již ani nevím kolikátý dotaz. Ano, myslím si, že pokud by bylo referendum o tom, zda zrušit či snížit daně, že by většina obyvatel byla pro zrušení či snížení. Neznám nikoho, kdo by rád platil daně, ač si uvědomujeme k čemu daně slouží.

Můj názor, že vyhlásit referendum k zakázání islámu, jako jednoho ze světového náboženství, prostě nelze a odporovalo by to Ústavě ČR, resp. Listině, znáte a vést o tom se mnou debatu je zbytečné. Můžeme zakázat strany či spolky, které by ve jménu islámu vyzývaly k něčemu co odporuje ústavě nebo našim zákonům. To musí stát (nejspíše policie nebo spravedlnost) prokázat a rozhoduje vnitro nebo pak soud. Nejsem populista a nebudu tady hlásat nějaké nesmysly, abych se Vám či někomu jinému s obdobným smyšlením zalíbil.

S pozdravem

Zd. Ondráček