Radek Falta

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2017 18:15:21 - Motylek10

Milost

Dobrý den pane Falto co si myslíte o milosti pro Kajinka a že se prezident Zeman rozhodl udělit ji zrovna když se blíží volba prezidenta?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.05.2017 13:45:40 - Radek Falta

Musím říct, že toto rozhodnutí mě od, pana prezidenta Miloše Zemana velice překvapilo. Zeman se již po svém lednovém zvolení prezidentem vyjádřil, že se chce vzdát udělování milosti. Neboť tuto pravomoc považuje za "zbytečně monarchistický prvek“. Převedl pravomoc na ministerstvo spravedlnosti. Ponechal si jen udělit milost jen v humanitárních případech. Porušil tím svůj závazek ze začátku svého volebního období. Stanovil, že milosti bude udělovat jen na základě splnění tří podmínek: Méně závažný trestný čin, nemoc ohrožující na životě a mít domácí zázemí, které se o omilostněného postará.  Myslím, že nebyla splněna ani jedna podmínka. Proto mam pocit, že je to pokus o odvedení pozornosti od  Babišových kauz a také jeho případné odvolání z ministerské funkce. 

 Vice podrobností a stanovisko SPR-RSČ o milosti Krajinka je  ZDE