ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.06.2017 9:39:09 - Voldánová

Zeman o Sobotkovi: Svině a charisma lahve od okurek

Myslet si může každý co chce, ale neměli by státníci dodržovat nějakou etiketu a veřejně se takto neurážet? Prezident je přímý, to víme, ale je nutné být až vulgární? Kam naše politická kultura spěje? Stačí pozorovat jednání sněmovny. Prezident by si měl podle mě zachovat určitou noblesu. Nebo jde o reakci na to, že ho ČSSD nepodpoří? Za to si ale může sám, po tom, co předvedl se Sobotkou na hradě. Ostatně, kdyby se choval normálně, Sobotka by podle mě své rozhodnutí podat demisi nezměnil

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.06.2017 22:45:37 - Jan Veleba

 Děkuji za dobré a slušně podané otázky, na které sice se zpožděním, ale rád odpovím a začnu odzadu. Sobotka svá různá prohlášení stran demise - nedemise měnil několikrát. Víte, když premiér vystoupí před novináři a dramatickým hlasem sdělí, že podá demisi, tedy on a celá vláda a přitom to nemá s NIKÝM projednané, tak to je pro mne naprosto nedůvěryhodný člověk.

Mohl bych pokračovat o tom, jak jsme tři a půl roku slyšeli, že tato vláda je supr úspěšná a najednou bác, vše je jinak.

Ale k meritu Vašich dotazů. Ano, státníci a politici by měli dodržovat určitou etiketu a neurážet se. A k Vaší otázce kam naše politická kultura spěje - trochu bych ji opravil - ona nespěje, ale dospěla. Dospěla tam, že v České republice "je normální" říkat prezidentu republiky "ovar". Je normální na něj házet vajíčka, je normální ukrást a zničit prezidentskou standardu ze střechy Pražského hradu, dát místo ní "umělecký výtvor červené trenky" a pozor - je normální, že tento Sobotka si dá na twitter neuvěřitelné zhodnocení, cituji: "Jedny trencle tento národ snese".