Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.08.2017 21:22:56 - Campanulla

Lety a sraz Sudeťáků

Vážený pane ministře. Mám obavy , že Vaše (a páně Bělobrádkova) účast na srazu Landsmančaftu je daleko větším symbolem pohrdání obětmi německého rasismu, než vepřín. Rád se oháníte odporem k rasismu, ale četl jste někdy seznam obětí holokaustu? Dokázal byste se postavit před ty, co přežili nebo před jejich potomky a obhajovat před nimi svou náklonnost k Německu, ze kterého bez diskuze vzešla největší a nejsystematičtější rasová genocida v dějinách ? Necítíte se jako pokrytec?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.08.2017 23:11:51 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,vím o těchto věcech mnoho. Sám jsem potomkem obětí holokaustu a nacistické zvůle. Zaměňujete dva zcela odlišné principy. Politickou a etnickou příslušnost. Němci nerovná se nacisté. Zločiny dělali němečtí nacisté, nikoli Němci jako takoví. Němečtí občané byli obětmi nacismu také. Např. koncentrační tábor Dachau byl již r. 1933 zřízen právě pro německou protihitlerovskou opozici.