Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2017 11:17:28 - volič z ČR

Není to poprvé, co policie přichází s obviněním před volbami

Vám to nepřijde divné? Proč u nás vše tak dlouho trvá? A co když Babiše s Faltýnkem teď vyhodíte oknem a oni za 3 měsíce nakráčí do sněmovny zpět dveřmi? To pak policie bude muset znovu žádat o jejich vydání? Taky mě zaráží, že policie se spisem seznámí nejdříve poslance imunitního výboru a pak až obviněné. Nemá obvinění prvořadé právo vědět, co je předmětem obvinění, které se ho týká?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2017 12:10:19 - Ing. Antonín Seďa
 Divné mi to připadá, ale kauza Čapí hnízdo se šetří dva roky. Nejde jen o šetření Policie ČR, ale i o dohled nad tímto případem, který má státní zastupitelství. takže tady platí, padni komu padni. Připomínám, že kauzu šetří i OLAF v rámci EU a ten má rozsudek vynést až po volbách.  Postup policejních orgánů je normální, protože oba poslanci se se spisem seznámí na imunitním výboru nebo mohgou požádat pomocí svých obhájců, o nahlédnutí do spisů . Já předpokládám, že těch obviněných nakonec bude více pouze u poslanců je tato procedura nutná. Já do hlav pana Babiše či Faltýnka opravdu nevidím a nevím, zda jsou se spisem seznámeni či nikoliv. Ale předpokládám, že seznámeni jsou. Pouze pro veřejnost ze sebe dělají neviňátka a občané jim to žerou. Tomu opravdu nerozumím.