PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.10.2017 8:42:50 - Chlupáč

Memorandum prý není smlouva ale těžební společnost se podle něj pasuje na vlastníka českého národního bohatství

Vážený pane doktore, děkuji Vám za předešlou reakci na můj dotaz.
Velice si vážím vaší aktivity pokud jde o kauzu lithia.
Podepsané memorandum obsahuje garanci ministerstva průmyslu a obchodu, že nebude těžbu lithia na Cínovci blokovat. Tento závazek je veřejným příslibem a pokud by po volbách za dva týdny došlo ke změně představ, australské konsorcium by mohlo Českou republiku dokonce zažalovat za zmařenou investici. V memorandu přitom samotný těžař nabízí českému státu podíl ve své firmě, aby mohl těžbu “kontrolovat”. No to je skandál! Chápete to? Obdarovaný milostivě nabízí dárci možnost zisku jistého podílu ve firmě, která bude těžit ze zdroje darujícího. To už není Kocourkov, to je Absurdistán! Více si přečtěte na webu ministerstva zde.
https://aeronet.cz/news/megatunel-za-3-biliony-korun-pouhych-17-dni-pred-volbami-do-snemovny-australsti-tezari-na-posledni-chvili-dostali-od-ministra-prumyslu-bianco-sek-na-privatizaci-tezby-lithia-pod-cinovcem-cesky-stat/
A co KSČM k celé kauze?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.10.2017 22:54:46 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Pokud se k Vám ještě nedoneslo, že jsme iniciátory boje proti největšímu ze všech "tunelů", bude to vina médií, které sledujete. Právě Parlamentní listy však zcela pravdivě - a jako první - informovaly i o tom, jak jsem já osobně spustil lavinu, vedoucí ke svolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny PČR. Jsem i autorem stanoviska dnešního jednání Výkonného výboru ÚV KSČM. Naleznete je na našem webu či v zítřejším vydání Haló novin.