Ing. Rudolf Kozák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2012 12:26:05 - slukova bozena

Nelze zjednodušeně říci, zda zcela souhlasím se starosty či s vládou

Na Šluknovsku nedávno protestovali starostové proti nespokojenosti s vládou, jež neřeší problém tohoto regiony, i když to slibovala. Jak situaci vnímáte Vy? Souhlasíte se starosty? A co by měla vláda v této oblasti prioritně udělat, aby se neopakovala situace z loňska?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2012 8:30:13 - Ing. Rudolf Kozák
Dobrý den a děkuji za dotaz,

nelze zjednodušeně říci, zda zcela souhlasím se starosty či s vládou. Kdybych chtěl být populistou, tak se jednoznačně přikloním na stranu starostů, protože takto lze získat „politické body“ podstatně jednodušeji. Ale to problém nevyřeší. Především si myslím, že je nezbytně nutné neřešit až „důsledky“ (problém jako takový), ale již samotné „příčiny“. Vládní řešení, které umožnilo zvýšit počet policistů v tomto regionu je sice dobrým opatřením, ale dá se říct, že po jejich odchodu se postupně vrátí vše do starých kolejí. Je třeba dlouhodobě pracovat již s dětmi a naučit je vnímat to, že škola a práce není trestem, nýbrž je prostředkem, jak si zajistit normální spokojený život. Normální je pracovat a stát zase musí dbát na to, aby práce i pro tyto občany byla zajištěna v jejich dosahu (investice do infrastruktury a rozvoje regionů a nikoliv „tupé škrty“), aby byl dostatek patřičně vyškolených odborníků, kteří se této problematice budou věnovat. A především opravdová chuť té druhé strany (sociálně vyloučených skupin) skutečně věci změnit. Je to problém, který se nevyřeší ze dne na den a na tyto skutečnosti již upozorňuji více než 8 let. Již od roku 2004 jsem na různých setkáních s odpovědnými pracovníky státu včetně tehdejší politické reprezentace upozorňoval, že se jedná o „časovanou sociální bombu“. Bohužel pro nás všechny zatím nikdo mé připomínky nebral vážně.