Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.10.2017 15:42:21 - občanzDomažlic

práce senátora

Můžete mi prosím popsat náplň práce senátora? Pan Hlavatý, nyní už exsenátor tvrdí, že je časově nenáročná. A mě udivuje, že je tato funkce i přesto tak dobře placená. Jestli jak říká pan Hlavatý práce v senátu umožňuje senátorovi zastávat i další významné funkce, proč senátoři nepracují zadarmo? Evidentně se uživí i tak dobře.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2018 16:46:22 - Milan Štěch

Dobrý den, senátoři nemají pevně stanovenou pracovní dobu a svůj mandát vykonávají nezávisle a samostatně. Právě tato nezávislost a samostatnost je jednou z podmínek nutných k odpovědnému výkonu mandátu. Já sám jsem zastáncem toho, že mandát senátora je prací na plný úvazek a pro většinu z nás je to často práce na víc než 8 hodin denně. Je obvyklé, že v pondělí senátoři bývají k dispozici občanům ve svém volebním obvodu a v dalších dnech se více věnují práci týkající se přípravy zákonů a dalších náležitostí, a to jak v sídle Senátu na Malé Straně nebo prostřednictvím internetu ze svých senátorských kanceláří nebo z domova. Samozřejmě je na každém, aby si stanovil svůj styl práce i podle toho, co je jeho parketou nebo např. jestli vedle práce v Senátu má další povinnosti, třeba v zastupitelstvu své obce, což je u senátorů poměrně časté. Pokud se senátor rozhodne svůj mandát vykonávat způsobem, který je pro něj časově nenáročný, pak dělá vizitku pouze sám sobě.