RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2018 11:52:53 - tamnak

A co Státní veterinární správa

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak je možné, že takovýto stav dopustila Státní veterinární správa?
Za co jsou placeni? Když kupuji vajíčka, naivně věřím, že byla získána v dobrých chovech a ne od takto těžce týraných zvířat. Neměl by se vyměnit ředitel SVS, pokud nedokáže zajistit dodržování zákona?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2018 10:46:27 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážená paní tamnak,

ten stav je dlouhodobě známý. Aktivisté natočili v nedávné době film, ve kterém na nepřijatelnost klecového chovu upozorňují. Je nutné říci, že klecový chov je chov v mezích zákona, pozice Státní veterinární správy je složitá. Když zákazník kupuje vajíčka, může jejich původ poznat z prvního čísla na tom vajíčku. Trojka znamená, že pochází z klecového chovu, 2 znamená původ z halového chovu, 1 znamená volný chov a 0 znamená ekologický chov. Každý se tak může rozhodnout, jaké vajíčko koupí a jaké ne. Potíž je v tom, že vajíčko z ekologického chovu je třikrát dražší, než to klecové. Některé potravinové řetězce prohlašují, že nebudou prodávat vajíčka z klecového chovu a že také upraví cenu těch ekologických. Moc tomu nevěřím, ale uvidíme.