PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.11.2018 10:26:06 - Kladeňačka1

Pane doktore Skálo , jste opravdu DIVERZANTEM co rozkládá KSČM a nebo jenom tolik potřebným stranickým KRITIKEM.?

Dobrý den VÁŽENÝ pane doktore Skálo . Jak asi dobře víte dost dlouho jsem pokládala KSČM s jejím demokratickým programem za slušnou , fungující pol. stranu . Už si to nemyslím .Po tom co se stranou provádí její GURU autokrat soudruh V Filip . Uzavírá se se - svými VĚRNÝMI - ve svém ÚV KSČM a odtud autokraticky vládne celou stranou a farizejsky vyhlašují , že dělají politiku odzdola . Výsledky voleb na post předsedy strany jasně ukázaly soudruhovi , autokratovi V Filipovi , že nespokojenost s jeho vedením strany ve straně sílí . Pokud se nepletu tak kritiků práce V Filipa bylo na Vaší straně víc než dost na to , aby skutečný demokrat začal o sobě pochybovat a dal šanci druhým . Být vítězem jen o pár hlasů je v podstatě porážka . Největšími nepřáteli V Filipa a zkázy KSČM jsou jeho pochlebníci bez sebereflexe . Zavírat separovat se ve svém ÚV KSČM a odtud řídit celou stranu je tristní . Direktivní separatismus , politika V Filipa je pro mě nepřijatelný . Restart JE ŠANCÍ Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.11.2018 20:53:08 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Hezký den i Vám! Pojďme raději rovnou k jádru věci. To, že stávající politika vrší jeden nezdar za druhým, se popřít nedá. Volebních porážek z posledních let  je ve skutečnosti 8, a ne "jen" 4 - protože v řadě případů se volilo souběžně vícekrát. Přesto se nerodí jeden jediný návrh, co a jak skutečně změnit. A ti, kdo s návrhy změn přicházejí, jsou okřikováni a všelijak pomlouváni. Otázka otázek zní PROČ?