Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.12.2018 18:35:51 - otajar

Globální pakt o uprchlících - co s tím lze udělat?

Pane poslanče, předem Vám děkuji za velké úsilí poukázat na otevřená i skrytá rizika Globálního paktu o uprchlících, jehož podpis protlačili ministři ČSSD Petříček a Hamáček, za akceptace premiérem, který svou veřejně deklarovanou pozici - tedy odmítnutí - zarážejícím způsobem změnil v řádu dnů. Názorem veřejnosti se pohrdá, referendum ve věci paktů, které mohou zásadně ovlivnit naši společnost, nebylo umožněno. Otázka nyní zní, jak lze tento druhý pakt zastavit. Je potřebný podpis pana prezidenta? Parlament a senát nemá povinnost ratifikace? Lze od paktu při změně politické reprezentace odstoupit bez sankcí? Může se najít způsob, jak reálně nevyhovět tlaku nadnárodních organizací - OSN/UNHCR a EU - jak nám vnutit proti vůli naší společnosti globální uprchlické kvóty a realizovat v historicky krátké době stav, kdy bude český národ ve své vlasti v menšině? Nemůže se SPD více angažovat ve sjednocení vlastecké fronty k dosažení našich společných cílů v této oblasti? Díky za odpověď.Jaroš

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.12.2018 15:40:20 - Mgr. Jiří Kobza
 Bohužel, nejde o tzv. prezidentskou mezinárodní smlouvu, tzn. Sněmovna a Senát o paktu hlasovat nebudou, ani prezidenta se netýká. Jde o deklaraci OSN, odstoupit lze po vzoru USA a NY deklarace, oficiální písemné odstoupení podpořené prohlášením zástupce na VS OSN.Máme asi dost velkou smůlu a doufám, že to voliči ČSSD u dalších všech nadcházejících voleb nezapomenou.