Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.09.2012 9:46:46 - slukova bozena

Evropský soud pro lidská práva

Pane předsedo, dočetla jsem se, že se zajímáte o reformu Evropského soudu pro lidská práva. Mohu se zeptat, co by měla reforma přinést? Nebo co byste preferoval změnit Vy? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.10.2012 11:28:18 - Milan Štěch

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Rozhodně se nepovažuji za znalce problematiky Evropského soudu pro lidská práva (ESLP), nicméně se domnívám, že je potřeba zúžit agendu tohoto soudu, protože ESLP se stále nedaří snížit dobu projednávání jednotlivých podání. Souhlasím rovněž se soudcem Evropského soudu pro lidská práva  JUDr. Alešem Pejchalem, který mi při našem osobním setkání v Senátu nastínil vlastní podněty k reformě ESLP. Patří mezi ně mimo jiné ratifikace Evropské úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod a klíčové judikatury ESLP do všech národních jazyků zemí, které se k Úmluvě přihlásily. Stejně tak souhlasím s posílením subsidiární role ESLP tím, že by se většina případů porušení Úmluvy rozhodovala již na národní úrovni.

Zdravím Vás!

Milan Štěch