MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.09.2012 8:43:46 - nav

Slova o hromadném vraždění občanů odmítám.

Dobrý den. Na jeden z dotazů, který se týkal skutečnosti, že neapelujete na odvolání pana Kalouska za jeho selhání v organizaci a kontrole výroby a distribuce alkoholu (pan Kalousek sám přiznává 30% objemu, který tak defakto ponechal napospas mafii a to včetně s tím spojených daňových úniků) jste odpověděl, že "Selhání jedinců není selháním systému a odvolání všech neřeší nic". Jak se tedy vymezíte k selhání politika odpovědného za to, že nenastavil systém tak, aby nemohlo dojít k této hromadné vraždě občanů tohoto státu a obecně dlouhodobě k obrovským ekonomickým ztrátám? Navíc za situace, kdy jsou skutečnosti o pančování alkoholu a jeho výrobě z denaturovaného lihu dlouhodobě známy.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.09.2012 13:45:41 - MUDr. Přemysl Sobotka
Slova o hromadném vraždění občanů odmítám. A opakuji, že hon na čarodějnice nic neřeší. Ostatně o politické zodpovědnosti českých politiků by se toho dalo říkat mnohé, je to lákadlo, jednoduché, prvoplánové řešení, ale skutečně jde spíše o to nastavit systém tak, aby bylo stále těžší a společensky nepřijatelnější pančovat alkohol, prodávat shnilé maso nebo párky bez masa.