ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.02.2011 18:54:00 - Tobiáš

Rychlý růst průmyslu by měl pokračovat

Průmyslová výroba roste. Znamená to, že máme krizi za sebou nebo se zatím dělá hlavně do skladů? Jestli je to první možnost, snad se mi konečně podaří najít práci. Děkuji za odpověď pane ministře.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.02.2011 11:15:41 - Ing. Martin Kocourek
 Hezký den, děkuji za dotaz. Průmyslová výroba roste skutečně velmi rychle, v roce 2010 to bylo asi o 10 procent. Je ale potřeba dodat, že v roce 2009 český průmysl klesl o 13 procent, takže i přes rychlý růst se zatím produkce nevrátila na úroveň před krizí. Zlepšení se také netýká všech oblastí ekonomiky; zatímco většinu hospodářství krize nejvíc zasáhla v roce 2009, stavebnictví pokračovalo v propadu i roce 2010. Přesto česká ekonomika jako celek vzrostla o 2,3 procenta, a pomalu se tak vrací na úroveň před krizí a nad ní. Abych tedy odpověděl na vaši otázku - krize v České republice pomalu ustupuje a ekonomika jako celek začíná opět růst a přijímat nové zakázky. Nejlépe se přitom daří právě průmyslové výrobě a z vývoje zahraničního obchodu můžeme říct, že se opravdu daří zboží prodávat a nevyrábí se na sklad. Navíc ukazatele, ze kterých je možné odhadnou budoucí vývoj, ukazují, že by rychlý růst průmyslu měl pokračovat. Přeji Vám hodně štěstí, pane Tobiáši.