Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.06.2021 13:27:53 - Jana Vernerová

Plán hospodaření

Dobrý den, je dost pravděpodobné, že vyhrajete volby. Jenže tato vláda vám zanechá hospodaření státu v dost černých číslech. Jaké budou vaše kroky, aby byl rozpočet minimálně vyrovnaný, ekonomika šlapala a lidé měli adekvátní mzdy a důchody? Co nás to bude stát? Budete zvyšovat daně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.12.2021 11:18:03 - Ing. Vojtěch Munzar
Dobrý den, omlouvám se, že Vám odpovídám na dotaz se zpožděním. Ano, je pravda, že vláda Andreje Babiše hospodařila velice nezodpovědně a rozhazovala bez rozmyslu na všechny strany. I Nejvyšší kontrolní úřad ještě před covidem upozorňoval, že státní rozpočet je na případnou krizi připraven hůře než před deseti lety. Proto bude nová vláda přebírat veřejné finance v katastrofálním stavu. Našim hlavním úkolem tedy bude jejich stabilizace a tu rozhodně nemáme v plánu řešit prostřednictvím růstu na straně příjmů čili vyššími daněmi. Úkolem státu není vybrat co nejvíce, ale hospodařit jen s nezbytným minimem. K tomu je potřeba udělat revizi na straně výdajů a seškrtat je. Tam vidím zásadní problém našich veřejných financí a já věřím, že se nám ho podaří vyřešit, jakkoliv to nebude snadné a nebude to hned.