Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.10.2012 1:43:31 - Jachym Bondy

Důchodová reforma

Pane Štěchu myslíte, že projde ta důchodová reforma? Podle mě je to podraz na všechny daňové poplatníky. Od 18 let si platim sociální pojištění v domění, že jednou dostanu důchod. Nyní se dozvídám, že je důchod 8500 Kč v Praze příliš solidární a že žádnej asi nedostanu. Kdybych to věděl dřív, tak jsem si žádný sociální pojištění neplatil. Myslíte, že je nějaká šance aby mi stát vrátil miliony, který jsem mu na sociálním pojištění zaplatil?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.11.2012 10:32:58 - Milan Štěch

Dobrý den pane Bondy,

vládě Petra Nečase bezesporu jde o oslabení stávajícího důchodového systému, který je postaven na mezigenerační solidaritě a který zabezpečuje Česká správa sociálního zabezpečení. Současná vláda chce, aby si mladší a bohatší lidé spořili především privátně.

Prostředky, které však občané vloží do soukromých fondů, nikdo negarantuje, a tak neexistuje jistota, že až je budou lidé ve stáří potřebovat, tak je skutečně dostanou zpět.

Naopak prostředky vyplácené prostřednictvím prvního pilíře garantovány jsou, a občané by tedy neměli i přes tlaky stávající vlády na princip mezigenerační solidarity zanevřít.

Zdravím Vás!

Milan Štěch