Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.06.2023 14:03:53 - petr lexa

Co si slibujete od změnu názvu strany?

Myslíte, že váš úspěch či neúspěch stojí na názvu? Nemyslíte, že je problém jinde, a pokud ano, kde? Nemyslíte, že je divné, že přes aktuální situaci, která vám po stranické stránce hraje do karet, nedokážete oslovit více lidí? Soudě podle průzkumů byste se ani teď do sněmovny nedostali

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.06.2023 6:07:22 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za Vaše otázky, na které jste si téměř odpověděl. Minulé vedení strany sice řešilo finanční stabilizaci ČSSD, ale jaksi a opět pozapomělo na členskou základnu. Pokud vedení strany chce, aby byli členové aktivní, pak musí k politice přistupovat aktivně a musí vyburcovat tuto aktivitu zdola. Takže k Vašim otázkám. Změna strany úspěšná bude pouze tehdy, pokud se změní politika strany ve prospěch těch, jejichž zájmy vždy sociální demokracie hájila a hájí. To jest zaměstnancům, rodinám s dětmi, seniorům, drobným živnostníkům a hendikepovaným spoluobčanům. Zároveň je nutno hájit základní principy, jako je svoboda, spravedlnost a solidarita ve společnosti. Jako opoziční a dnes mimoparlamentní strana to máme těžší, nicméně bychom neměli hrát podobnou úlohu jako populistické ANO2011 a SPD či dokonce strany vládní koalice. Souhlasím, že ČSSD, dnes SOCDEM, nevyužila svých příležitostí, aby zvedla pomyslný prapor odporu vůči současné antisociální a proti české vládě. na to staronové vedení strany nemá dostatek odvahy a zřejmě ani umu. A jak je vidět, toliko aktivita na sociálních sítích své ovoce nepřináší. Chce to, aby SOPCDEM sestopupila z pomyslného piedestalu mezi své spoluočany. Já osobně jsem na to dlouhodobě upozorňoval a opravdu mne mrzí, že na má slova došlo. Tak jako došlo na mé varování, ohledně vstupu ČSSD do vlády A.Babiše. Svádět nízkou podporu veřejnosti na název strany či dokonce na stanovy je hloupost a nepravda. Prostě je třeba obnovit důvěru občanů v politiku sociální demokracie a ne pouze vyčkávat, až se lidé naštvou a tuto vládu pošlou k šípku. je třeba být aktivní a nikoliv pasivní. Ale v tom pravém smyslu slova. Hledání "zástupných" politických témat k ničemu nevede a také nikomu nepomůže.