Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.01.2024 16:18:17 - rene

Jurečka

Evidentně máte k Jurečkovi a jeho působení v čele strany dost výhrad. Přijde mi, že i ke straně samotné. Je to tak? Proč jste členem? A zpět k Jurečkovi. Kdyby byl odvolán, kdo by ho měl podle vás nahradit? Přijde mi, že se do toho nikdo nehrne. Nemá ani žádného vyzyvatele.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.01.2024 18:58:23 - Ing. Ivo Bezecný
 KDU-ČSL mohla být dobrou a zajímavou konzervativní alternativou Klausově ODS. Inspiroval mně (a dodnes inspiruje) příklad Německa, kde jsou křesťanští demokraté výraznou součástí politické scény. Je to ale v lidech. KDU-ČSL je příliš uzavřenou společností lidí katolického vyznání a velice obtížně přijímá nové podněty z jiných společenských sfér. A stejně obtížně přijímá i lidi, kteří jsou kostelu spíše vzdáleni. Mám zkušenosti z MO Židenice. To je také jeden z důvodů, proč se jí nedostávají odborníci schopní působit v politických i odborných funkcích. Existuje přebytek poptávky po poslaneckých a zastupitelských funkcích, odborná místa obsazuje hůře. A tím odpovídám i na druhou otázku. Nevím, kdo by měl Jurečku nahradit. Ale jsem zděšen z toho, že strana nedokáže vyprodukovat lídra. V jejím systému preferencí rodinných a klanových vazeb (viz opět Židenice) to asi není možné. Ano, už delší dobu biju na poplach, ale jsem si vědom, že se vlamuji do zavřených dveří.Současný případ |Mariana Jurečky už je jen vrcholem absurdit, v nichž se tato strana v současnosti nachází. Nestane-li se zázrak, samostatně musí skončit.