Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.02.2024 18:08:20 - majli

Ocenění

Dobrý den, gratuluji k úspěchu. Nemrzí vás ale, že když jste v top 30 nejvlivnějších europoslanců a Vondra až 97, tak že nejste lídr kandidátky? Co mě ale zarazilo je, že jsou v top 30 2 čeští zástupci. Nevím, kolik je celkem europoslanců, ale co tam tak ostatní dělají? A nestačilo by tak, kdyby se jejich počet snížil? Dost by se tím určitě ušetřilo. A když jsme u toho, myslíte, že je reálné, že někdy skončí to věčné stěhovaní z Bruselu do Štrasburku?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.03.2024 16:13:45 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,děkuji. Já si myslím, že kandidátka Spolu je dobře poskládaná z různých lidí a každý z nich má své kvality. Skutečnost, že dva lidé z ČR jsou mezi nejvlivnějšími europoslanci, lze považovat za dobrou vizitku pro Česko, které zde má ve srovnání s většinou jiných zemí nadprůměrné zastoupení. Poslanců EP máme nyní 705 a počet není zas až tak vysoký vzhledem k tomu, že dohromady zastupují cca. 450 milionů lidí. Stejně jako Vy bych byl také velmi rád, kdyby skončilo pravidelné stěhování, které výrazně prodražuje celkové náklady na provoz Evropského parlamentu. Podobně smýšlí i většina lidí i politiků ve členských zemích EU. Problém je v jedné věci: Změna sídla by vyžadovala změnu zakládacích smluv a souhlas všech států EU - to ale není možné kvůli odporu ze strany Francie.S pozdravemTomáš Zdechovský