MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.11.2012 17:53:29 - žluťásek

Transformace nemocnic

Co říkáte na transformace čtyř zdravotnických zařízení – Nemocnice na Bulovce, Thomayerovy nemocnice, Psychiatrické léčebny Bohnice a Ústavu pro péči o matku a dítě? A co z toho pro pacienty vyplývá? Co si máme před onou transformací představit? Známí dělá v Bohnicích, a když jsem se ho ptala, tak odpověděl, že ví akorát, že se budou někam stěhovat…

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.11.2012 9:14:23 - MUDr. Jiří Koskuba

Vážený pane,

je mi líto, sám nic podrobnějšího nevím. Jisté je, že ministerstvo zdravotnictví se chce pokud možno zbavit toho, čeho je zřizovatelem. A co řídit neumí a taky nechce. K předmětné věci znám usnesení R ZHMP. Je o tom, že další 2 roky budou probíhat "studie". Jistě ne zadarmo. Pak se prý Praha rozhodne.  Podstatné je, že do uvedených již léta v nejistotě existujících a tím i zanedbaných zařízení nebude muset dát MZ jako majitel opět ani korunu. To dále pocítí jak personál, tak klienti. V předhegerovské několikatisícileté éře se jim ještě říkalo pacienti. 

Další jsou již spekulace - jak lukrativní jsou to pozemky? Kolik se dá vydělat na prodeji? Nebo zbourání a výstavbě něčeho nového? Atd.  A i vy jistě víte, že právě na tomhle se dá nejen v ČR zbohatnout více, než na běžném léčení lidí.

MZ však ještě s reformami neskončilo. Dále musí hledat úspory. Už kvůli se stále zvyšující DPH. Kterou si sám pan ministr osobně opakovaně odhlasoval.....

Pacientům lze poradit jedno jediné. "Buďte, raději, zdrávi!"