Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2012 10:23:10 - M.Tomáš

Konkrétní podoba či umístění záleží ještě na dalších jednáních

Pane hejtmane, od kdy přesně chcete zřídit v kraji protialkoholní záchytnou stanici? A v jakém městě bude? A nemyslíte, že se stále mluví o protidrogové prevenci, ale o legálních drogách-alkohol a cigarety se moc nemluví? Nemyslíte, že nám tak časem může problém s alkoholem přerůst přes hlavu? Podle mě se to ukazuje trochu i v souvislosti s kauzou metylalkoholu, kdy lidé riskovali své životy kvůli pár skleničkám (mám na mysli poté, co skončila prohibice a lidé stále roli nekolkovaný alkohol)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.12.2012 9:50:04 - Oldřich Bubeníček

Protialkoholní záchytná stanice dlouhodobě v kraji chybí, proto jsem rád, že se v tomto ohledu shodneme s naším koaličním partnerem a věřím, že se nám v průběhu příštího roku podaří obnovení záchytky v Ústeckém kraji iniciovat. Konkrétní podoba či umístění záleží ještě na dalších jednáních. Kraj je rozlohou velký a vzhledem k dojezdovým dobám je třeba dobře zvážit, kde by měla stanice být.

Sám jsem odnaučený kuřák a vím, že kromě pevné vůle se vyplatí pěstovat prevenci už od nejranějších let, tedy v rodině a na základních školách. Proto také Ústecký kraj na projekty primární prevence každoročně přispívá. Bohužel poctivost a úcta k lidskému životu se naučit nedá, jak ukázala celá kauza otráveného alkoholu. Takový druh podnikání, který je hazardem s lidským zdravím, musím jednoznačně odsoudit. V budoucnu je třeba dbát důsledné kontroly ze strany státních úřadů.