MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2012 10:23:31 - brundra

odpověď na dotaz

Dobrý den, můžete mi prosím vás říci, kteří komunisté vám vlastně vadí? Jsou to ti z KSČM nebo ti co nalezli do ODS a dalších stran. Myslím takové, jako je Fischer, Dlouhý, Kalousek (já vím, že Kalousek nebyl v KSČ, ale seděl ve FS, takže s komunisty úzce spolupracoval) a stovky dalších, kteří pro kariéru převlékly kabáty a zachovali se jako křiváci? Vlastně lidovci s komunisty spolupracovali celých cca. 40 let, budovali lepší soc. zítřky a podíleli se na zločinech KSČ. Tak jak to teda je? Díky za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2012 9:36:11 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
Je to jednoduché. Lidovci s komunisty „spolupracovali“ tím způsobem, že po únoru ze 200 000 členů lidové strany zbylo pouhých třicet tisíc. Polovina sekretariátů lidové strany byla po únoru zrušena. Do vedení byli protiprávně dosazeni lidé, kteří byli z lidové strany PLATNĚ vyloučeni a kterých se většina členů štítila. Čtyři poslanci byli popraveni nebo umučeni, 10 jich emigrovalo, předseda byl doživotně internován, mnoho poslanců, ale i dalších funkcionářů a členů bylo vězněno až 14 let (do roku 1962). Pod touto „nucenou správou“ fungovala lidová strana po celou dobu trvání komunistického režimu. Konečně jako odbory, sportovci, hasiči, atd. a vůbec všechny složky společnosti, které v NF byly sdruženy...Sociální demokraté zanikli úplně, protože se s komunisty sloučili v jednu stranu. Komunisté v jiných stranách nám samozřejmě vadí, ale někteří z nich měli dost slušnosti a vyjádřili lítost nebo stud NEJEN NAD SVÝM ČLENSTVÍM, ale i nad justičními vraždami, jichž se komunisté dopouštěli. KSČM nikdy nic takového neudělala a není mi znám jediný oficiální dokument, který by jejich lítost a konkrétní distancování se od justičních vražd v padesátých letech dokazoval.