Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.12.2012 12:25:51 - tipik

Ústecký kraj je akcionářem ve společnosti Krajská zdravotní a.s.

máte jako kraj,nějakou možnost zachránit duchcovskou,roudnickou atd nemocnici?Nebo je to mimo vás?Dnes jsem četl,že tyto nemocnice nemají ještě smlouvy s pojišťovnou...děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.12.2012 14:54:26 - Oldřich Bubeníček
Ústecký kraj je akcionářem ve společnosti Krajská zdravotní a.s. Pět nemocnic v ní sdruženým tvoří hlavní páteř zdravotnictví v Ústeckém kraji a jsem rád, že zde bylo vyjednávání s pojišťovnami úspěšné. Tam, kde není kraj vlastníkem nemocnice, je samozřejmě naše pozice značně omezená. To ale neznamená, že by nám byla situace v těchto menších nemocnicích lhostejná. Právě naopak. Proto Zastupitelstvo Ústeckého kraje přijalo usnesení, ve kterém vyslovilo podporu aktivitám krizového štábu asociací nemocnic, pacientských a odborových organizací a spolu s nimi trvá na zachování stávajícího rozsahu zdravotní péče v nemocnicích v Ústeckém kraji pro příštích 5 let. Zastupitelé také vyzvali zdravotní pojišťovny k uzavření smluv o úhradách zdravotní péče na příštích 5 let se všemi nemocnicemi v Ústeckém kraji a to ve stávajícím rozsahu zdravotní péče.