Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2013 9:46:05 - gabinahatasova

RE: Amnestie

Dobrý den, mnohokrát děkuji za vaši odpověď, jen by mě zajímalo, kterou stranu bez kriminálníků jste měla namysli? :-) A ještě k milostem, co říkáte na to, že se tolik kriminálníků na svobodě ani neohřeje? A co říkáte na to, že by senát chtěl proti udělení milosti na kauzy, které se vlečou více než vystoupit a žádat zrušení? Jde to vůbec? A neuvažujete o něčem takovém i v PS, respektive připojili byste se k senátu? Není přece možné, aby klaus takhle pustil na svobodu své kamarády!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2013 17:13:59 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
Vážená paní Hatašová,   protože nemám k dispozici data, která by ukazovala, kolik osob propuštěných z věznic z důvodu amnestie opět mohlo do této chvíle spáchat trestný čin nebo je z jeho spáchání alespoň podezřelých, nebo ještě lépe, kolik osob je vazebně stíháno, je možné a pravděpodobné, že se jedná jen o jednotlivce, o kterých psala média, a kteří v počtu šesti či sedmi tisíc propuštěných znamenají velmi malé procento.   Doposud se Ústavní soud podobnou žádostí zabývat nemusel a jak je patrné z prohlášení v médiích, i bývalá ústavní soudkyně a nyní senátorka dr. Wagnerová v současné době tento postup pouze zvažuje. Nicméně se nedomnívám, že by bylo vhodné rozhodnutí prezidenta bez závažných právních důvodů napadat, jakkoli s ním můžeme nesouhlasit.   S přátelským pozdravem   Anna Putnová