Ing. Zuzana Brzobohatá

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.03.2013 15:45:58 - novákk

Toto opatření se navrhuje pro všechny členy EU

Evropský parlament ve Štrasburku včera odhlasoval změnu směrnice o společném systému DPH a o mechanismu rychlé reakce proti podvodům v souvislosti s DPH. Mohu se zeptat, co to přesně znamená? A je to pro všechny členy nebo jen pro členy eurozóny: A pokud se to vztahuje i na nás, co z toho pro nás vyplývá?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.03.2013 10:09:26 - Ing. Zuzana Brzobohatá
Jedná se o návrh směrnice Rady, kterou se mění směrnice 2006/112/ES o společném systému daně z přidané hodnoty, pokud jde o mechanismus rychlé reakce proti podvodům v oblasti DPH. Dle tohoto návrhu by se vytvořil mechanismus rychlé reakce (MRR), který by členským státům umožnil rychleji a účinněji reagovat na podvody ve spojitosti s odvodem DPH. Členský stát, který by čelil vážnému případu náhlého a rozsáhlého podvodu s DPH, by v rámci MRR mohl použít určitá mimořádná opatření, která současné právní předpisy upravující DPH neumožňují. V této souvislosti se v návrhu uvádí, že členské státy budou schopny do měsíce použít „mechanismus přenesení daňové povinnosti“, podle nějž za odvod DPH neodpovídá dodavatel zboží nebo služeb, ale jejich příjemce.

Toto opatření se navrhuje pro všechny členy EU. Evropský parlament tento legislativní návrh neschvaluje pouze byl požádán o konzultaci.