Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2013 14:47:58 - dubínek

EK ale jasně řekla, že jedním z viníků celé situace je i Ministerstvo financí

Pane hejtmane, když se ohledně problémů s placením sankce EU za problémy ROP SZ nemůžete dohodnout s vládou, proč se na tom 50:50 nepodílíte s Karlovarským krajem, kterého se tak operační program také týká? A pokud manko nebude splaceno, budete to mít pro oba kraje stejné dopady?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.04.2013 13:28:17 - Oldřich Bubeníček
Nikdy jsme nepředpokládali, že by Ústecký kraj platil celou korekci. Od počátku se spekulovalo o tom, že by korekci měly uhradit kraje v poměru 65% Ústecký a 35% Karlovarský (podle velikosti krajů a objemu čerpání dotací). Evropská komise ale jasně řekla, že jedním z viníků celé situace je i Ministerstvo financí. Proto jsme nabízeli, že se oba kraje se státem podělí o úhradu korekce rovným dílem. Ministerstvo financí to odmítá, Ústecký kraj také odmítl hradit plnou výši korekce. Další jednání by se měla vést na úrovni premiéra a Asociace krajů a já věřím, že se posuneme k rozumnému kompromisu.

Pokud korekce nebude uhrazena (nejedná se o manko), hrozí ukončení celého programu Severozápad. To by znamenalo, že ani jeden kraj nedostane proplacené své předfinancované projekty, což bude velká zátěž pro krajské rozpočty.