PaedDr. Josef Novotný

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2013 14:52:21 - dubínek

Karlovarský kraj je pouze jedním ze žadatelů o dotace na projekty v rámci ROP SZ

Pane hejtmane, jakým ohrožením je pro kraj sankce za problémy ohledně dotačního programu ROP SZ, kde se Ústecký kraj nemůže dohodnout s vládou na tom, kdo je viník a má tak platit? A budete se na sankci finančně také nějak podílet?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.04.2013 9:39:25 - PaedDr. Josef Novotný
Karlovarský kraj je pouze jedním ze žadatelů o dotace na projekty v rámci Regionálního operačního programu Severozápad, žadateli jsou také města, obce, soukromí podnikatelé. Výkonným orgánem Regionální rady je Výbor Regionální rady, jehož členy jsou zástupci Karlovarského i Ústeckého kraje. Karlovarský kraj má ve výboru celkem 8 členů, nejde jen o členy Rady Karlovarského kraje, ale jsou tam například starostové, zastupitelé apod. Auditním orgánem, který nese odpovědnost za nastavení systému auditů regionálních operačních programů, je Ministerstvo financí ČR. To také mělo možnost nastavení systému auditu ovlivnit a samo systém nastavilo. Hejtmani nikdy audit v rámci ROP neřídili a takovou kompetenci neměl ani předseda Regionální rady. Co se týče korekce, možná víte, že na jednání Zastupitelstva Karlovarského kraje 25. 3. 2013 nabídl náměstek MF ČR Jan Gregor Karlovarskému kraji v případě, že kraj uhradí poměrnou část korekce, možnost obnovení proplácení a čerpání dotací jen pro projekty právě z našeho regionu. Nepovažuji za pravděpodobné, že by s rozdělením NUTS Severozápad na dva kraje souhlasila Evropská komise.