MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.04.2013 12:31:32 - Renata

Problém s sKartami

Prosím, mohl byste mi vysvětlit, proč pani ministryně tak prosazuje povinnost mít sKartu pro všechny občany seniory, invalidy a postižené občany? Vždyť menšiny se mají integrovat do společnosti jako občané a nás odsouvá na okraj společnosti jako obtížný hmyz. Kdyby nás kvůli identifikaci čipovala jako psy, možná by to bylo i levnější a čip nelze ztratit. OP tako sKarta nenahradí ani není druhým dokladem doložitelným v případě ověření totožnosti. Lékař přísahá, budou snad přísahat i pracovníci České spořitelny, protože nevím kolik dat (osobních dat, budou mít k dispozici v případě označení Karty znakem ZP, ZTP a ZTP/P? A to má v úmyslu tuto povinnost rozšířit i na příjem všech sociálních dávek, tedy důchodů, invalidních důchodů a všech sociálních dávek. Proč má toto množství peněz jít přes Českou spořitelnu, když ji nepoužíváme všichni a každopádně já si důchod i dávky dám okamžitě přeposílat do své banky, kterou používám už od roku 1996. I když dnes tvrdí, že přeposlání je bezplatné, změny poplatků v bankách dostáváme pouze na vědomí, jakou mám záruku, že to bezplatné zůstane i příští rok nebo za tři roky?
Velice Vám děkuji za vysvětlení a za odpověď na email ata13@centrum.cz
S úctou
Renata Hašková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.04.2013 15:40:12 - MUDr. Jiří Koskuba

Jisté je to, že jde o "kšeft" pro Českou spořitelnu. Možná proto to tak prosazují, jistě zcela nezištně.

Chápu Vaši argumentaci. Z podobných důvodů patřím k těm, kteří jsou proti S kartě v současné podobě.

Váš nápad s čipy oceňuji. Nebojte se však, my k nim jednou stejně dospějeme. A bude v nich možná na dálku patřičným úřadem zde či v Bruselu ovládaná kapsle cyankáli. Disciplína musí být .......

 Přeji hezký den!