MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.04.2013 22:30:00 - Řehoř

Dobrý večer pane doktore

prosím,kdy se začnete zabývat doslova pustošením našeho zdravotnictví?Někde jsem četl v zahraničních novinách,že nejlevnější a nejkvalitnější péče o pacienta může tajistit státní zdravotnictví.Že subjekty,které si nemocnice koupí z toho ken profitují a nechají potom daný ústav zkrachovat.A docela mi to nějak tak vychází,že všude,kde má zdravotnictví v rukou soukromník ,tak tyto postupně krachují.Můžete mi to blíže vysvětlit??Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2013 13:13:00 - MUDr. Jiří Koskuba

A vím to i ze své nemocniční praxe. Kdo jej po celou tuto dobu řídí, jistě sám dobře víte. Pan ministr Heger, byť slouží již 3. rok a některá média jej až překvapivě šetří, jistě po svém odchodu pomník vybudovaný mít nebude. Jistý t.č. ve vězení již rok "hospitalizovaný" poslanec jej nazval hrobařem zdravotnictví. Možná to vypadalo hrubě, ale diagnóza to byla správná. Je mi líto.

Ano, ze zdravotnictví se stal v určitých případech hlavně byznys. Ale to v českých podmínkách většinou nefunguje. Pak přestává být službou. To však opravdu neznamená, že veškerá soukromá zařízení krachují. Natož neposkytují adekvátní péči. Takovým pohledem bychom kupř. velmi křivdili ambulantním specialistům. A nejen jim.

Bohužel, není t.č. v mých silách i silách ČSSD na tom něco měnit. Kritizujeme, navrhujeme - vše marně. Zda-li se to změní, to záleží na Vás, voličích. Tak hodně zdraví a šťastnou ruku.

Přeji hezký den!