Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.05.2013 15:40:21 - tlustoch50

RE: Není to vyhazování miliard?

Paní poslankyně. Nebudete snad tvrdit, že na ministerstvech je málo zaměstnanců. Proč se tedy na každou maličkost najímají soukromé firmy, kterým se vyplácejí miliony. Např. právní záležitosti, veškeré jiné administrativní úkony apod. Nedovedu se to vysvětlit jinak, než tak, že tam nesedí odborníci, ale kamarádi a spolustraníci.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.05.2013 12:56:28 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
 Vážený pane,
bez perfektní znalosti personálního obsazení jednotlivých ministerstev je velmi obtížné rozhodnout, které činnosti a úkony je možné outsourcovat, a kdy se jedná již o nepřípustné plýtvání. Například vyhledání právní pomoci advokátní kanceláře v některých soudních sporech může být pro ministerstva nevyhnutelné, neboť na specializované a výjimečné problémy nemusí mít mezi svými zaměstnanci potřebného experta. Je možné, že například údržbu či úklid budov je možné levněji pořídit od soukromé firmy, než držet vlastní zaměstnance. Nicméně souhlasím, že některé zprávy, které dostáváme přes média, by zasloužily vysvětlení příslušných ministrů, aby bylo zřejmé, že k nehospodárnosti nedochází.
S přátelským pozdravem
Anna Putnová