ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.12.2013 2:34:16 - Jan Mazovský

proč do gamblingu? studoval jste hazard?

Pane Pištora,

nejsem milovník postupů, kdy si lidé myslí, že snědli všechnu moudrost a cpou se do problémů, které nestudovali a nepracovali v nich. Proč se tedy hrnete do automatů a heren a jaká je Vaše motivace? Šikana podnikatelů, kteří pracují? Studoval jste gambling, že vite jak ho řešit? Napište na jaké škole, jsem zvědavy! Co vůbec děláte v lidem a na jaké pozici



Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.12.2013 3:08:44 - Václav Pištora

Dobrý den,

kopíruji Vaše jednotlivé dotazy a náměty do uvozovek a odpovídám pod nimi:

-"nejsem milovník postupů, kdy si lidé myslí, že snědli všechnu moudrost a cpou se do problémů, které nestudovali a nepracovali v nich."

Model, kdy člověk pracuje nebo se věnuje pouze oboru, který vystudoval, v současné občanské společnosti i politice není masově rozšířen. Nezastávám ho ani já. Jak byste toto pravidlo chtěl uplatňovat například u zastupitelů měst, poslanců nebo senátorů, kteří ročně řeší desítky a stovky problematik? Adiktologii jsem nestudoval, mám ekonomické a jazykové vzdělání. Než jsem v tématu hazard a gambling začal konat konkrétní kroky, realizoval jsem poměrně obsáhlé kolečko schůzek se všemi subjekty, které mají zájem na změně směrem k lepšímu v této oblasti. Šlo o schůzky a semináře s velkým množstvím neziskových organizací, kteří se tématu roky věnují, s adiktology, s bývalými gamblery, s bývalými zaměstnanci profesionálních sítí heren. Navštívil jsem semináře pořádané národním protidrogovým koordinátorem. Pomocí faktů jsem si dal jedna a jedna dohromady a pochopil jsem sílu dopadu hazardu a gamblingu na českou společnost. Veškeré "výhody" provozování hazardu v ČR položené na druhou misku vah váhy ani zdaleka nevyváží.

"Proč se tedy hrnete do automatů a heren a jaká je Vaše motivace? Šikana podnikatelů, kteří pracují?"

K tématu hazard mě původně přivedl pouze vizuelní smog, který herny produkují. Jejich výlohy a neony vypadají na ulicích českých měst strašně. Konkrétně v Ústí nad Labem, odkud pocházím, mne fascinoval jejich počet. Říkal jsem si, jak zdravě asi může fungovat město, které má na hlavním náměstí a v jeho blízkém okolí 15 heren. Celkem jsem se za to i styděl, když jsem městem prováděl nějakou zahraniční návštěvu. Němci a Francouzi na to koukali a ptali se, o co jde. Blíže jsem se k tématu dostal až o několik let později. Do osidel gamblingu se dostal jeden z mých blízkých kamarádů. Šlo o perspektivního mladíka, kterému gambling velmi poznamenal život. Měl jsem možnost sledovat tuto přeměnu zblízka. Měl jsem také možnost vytěžit několik bývalých zaměstnanců profesionálních řetězců heren a také bývalých gamblerů. To byly poslední dílky skládačky, které mě donutily začít tuto problematiku řešit. K podnikatelům, o kterých píšete.. nemám problém napsat to narovinu, pohrdám člověkem, který se živí provozem společensky nebezpečných VLT strojů a rulet. Jde totiž o vydělávání na lidské závislosti a neštěstí. Srovnávám toto podnikání s dealováním drog, dopady gamblingu na jedince jsou totiž velmi podobné jako na uživatele drog a tito "podnikatelé" to velmi dobře vědí.

"Co vůbec děláte v lidem a na jaké pozici"

Jsem členem pražské buňky strany LIDEM - liberální demokraté.

Děkuji Vám za dotazy

VP