Mgr. Jana Volfová

předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.02.2014 23:40:16 - křišťálová koule

Nekvalifikovaní nezaměstnaní

Dobrý den. Jak nahlížíte na stav, kdy statisticky je v ČR víc než půl milionu nezaměstnaných (ve skutečnosti mnohem víc), a stále se tvrdí, že jednou z významných příčin je jejich nízká kvalifikace a absence praxe Na druhé straně tu pracují desetitisíce cizinců z neunijních zemí bez elementární znalosti češtiny s oficiálním odůvodněním, že je to nutné, protože vykonávají nekvalifikované práce, které místní nechtějí dělat.Máte vizi, jak tuto absurditu řešit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.02.2014 20:11:01 - Mgr. Jana Volfová
 Ano máme vizi, za prvé převést podpory v nezaměstnanosti a celou tuhle agendu na obce. Okres nemůže vědět, zda opravdu nepracujete, protože nechcete a práci nehledáte, nebo se opravdu snažíte. Tohle přece starosta na obci ví velmi dobře. A pokud mu ještě umožníme zaměstnávat své nezaměstnané  na veřejně prospěšných pracích, s tím, že kdo nechce pracovat nedostane podporu, tak jsem přesvědčena, že bude podstatně méně nezaměstnaných. A řeči o dehonestaci lidí jsou hloupost, nezaměstnaná učitelka, přece může dělat knihovnici v obci, nebo zakládat šanony, prostě dělat užitečnou práce, odpovídající jejímu vzdělání. Rozumný starosta bude umět ve prospěch obce využít své občany smysluplně, o tom jsem přesvědčená.