Mgr. Jana Volfová

předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2014 12:36:20 - křišťálová koule

Exekuční zákony a EU

Dobrý den. Byla jste pověřena vést kandidátku do EU.Exekuční právo v ČR je daleko za hranicí dobrých mravů a v mnoha ohledech zřejmě přesáhlo i hranici lidských práv a zločinů proti lidskost. Ze strany naší politické scény změnu čekat nelze. Věříte, že byste dokázala přimět nevšímavý Brusel, aby se jeho jindy tak aktivní humanisté a ochránci lidských práv začali tímto stavem zabývat a do české zrůdné exekuční praxe nějakým způsobem zasáhli?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2014 14:47:14 - Mgr. Jana Volfová
 Budete asi zklamaná, ale jsem přesvědčena, že Brusel nám v téhle oblasti opravdu nepomůže. Nicméně tlak europoslankyně na české zákonodárce by mohl trochu zabrat. A já budu, pokud mi lidé dají důvěru, pravidelně obcházet české zákonodárce a dávat jim do ruky námi připravené novely zákonů. Ono se totiž hůře odmítá někomu, kdo má mandát od lidí, než řadovému občanu.  Naše strana Česká Suverenita má již delší dobu připraveny dva zákony, ten první je o změně zákona o exekutorech, kde chceme uzákonit územní princip, takže by v první řadě odpadla řada cestovních náhrad,které stoupají často do neuvěřitelné výše. To je ta ústupová varianta, ta plná, kterou máme také připravenou a určitě bychom jí viděli raději, je převedení soukromých exekutorů pod stát, tak jak to bylo dříve. Dodnes existují soudní exekutoři, kteří pracují za hodinovou mzdu, a není s nimi žádný problém. Protože naprosto zrušit exekuce zase nejde, protože dluhy se platit musí.